Vecka 24

I måndags avslutade vi vårat baktema med att baka jordgubbs- och blåbärskakor.
Vi tog in mellanmålet på fritids och festade på de nybakta kakorna.








Prova gärna det här lätta receptet hemma:

Jordgubbskaka

Kan även användas till hallon/äpple/päron/blåbär.

2 ägg

2½ dl socker

75 g margarin

2½ dl vetemjöl


Smörj och bröa en form.
Rör margarin och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget.
Sist rörs mjölet i.
Bred ut smeten i formen och tryck i frukten.

Grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Lycka till.

Det var allt för oss härifrån  den här terminen.
Nu hoppas vi på en riktigt härlig sommar med mycket bad och sol.

Hälsningar Helena, Maria, Inga-Lill och Johanna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback