Vecka 21

image32

I måndags var vi i gympasalen vi lekte ljuset på tårtan. Det var Simon M och Johanna som valde den leken.
Sen byggde några kojor.  Anders, Emil och Liselott har jobbat för sandra när hon har varit sjuk.
Alla har varit ute mycket den här veckan och cyklat på cyklar från Vegas förråd.
Alex  och Toffe har börjat bygga fina båtar.
Vid datorn Amanda

Titta gärna in på länken "Tema i skolan" här nedan till höger. Helena.

Vecka 20

image31

På måndagen gjorde vi en buss utflykt till skogen i Boserup. Där träffade vi Carina som är Mulle och Strövarledare. Hon lärde oss hur man gör om man skulle råka gå vilse. Ett bra knep var att lägga ut saker där de inte riktigt hörde hemma. T. ex. två korslagda pinnar på vägen eller en kvist från ett lövträd i en gran som Matilda visar på bilden.
Vi fick också lära oss hur man på trädens stam kan se vilket väderstreck det är. Oftast växer det mer mossa på norrsidan om trädet.
När man är på utflykt är det gott med en matsäck, alla fick smörgåsar från matsalen men barnen hade även något gott hemifrån i sina ryggsäckar som de mumsade på.
En tordyvel fick vi titta närmare på och även höra att den har ett knäppande ljud om man lyssnade riktigt noga.
Vi smakade på harsyra och byggde kojor.
Innan vi tog bussen tillbaka till fritis så han vi gå in i hjorthägnet och titta på alla hjortar. Där var flera hundra stycken och det känndes nästan som att stå i Afrika och titta ut över savannen.
Det fanns faror också, ett stort grustag som man var tvungen att akta sig för. Barnen tyckte det likna ett odjur. Och tittar man noga så ser man det. Stenarna är ögon, stubben ett näshorn och rötteerna är tänder som hänger ner.
Så ser man naturen när man är barn. :)

Vecka 19

image30

Vi har lekt med  polishuset och ridskolan mycket den här veckan. Det är nya leksaker som vi har köpt in från Playmobil.

I onsdags var Christoffer, Tim, Oskar, Emily och Kenny på Gröningen och lekte med pinnar tillsammans med Maria, när vi andra var kvar på fritis.

Vid datorn, Calvin och Helena. 

Vecka 18

image29

Den här veckan blev en kort en, bara onsdag till fredag. Det fina vädret fortsätter och vi tar tillvara det genom att vara ute så mycket som möjligt.
Idag  fredag har vi bakat pizzamuffins och ätit mellanmålet på avdelningen. Det blev så många så vi frös in flera stycken som vi ska ta med oss på skogsutflykten som vi ska på den 14 maj.
Annars har vi hunnit, spelat fotboll, cyklat med Vegas cyklar, spelat brännboll, lekt på rutschkanan, klättrat i träd och gungat den här veckan.

Om ni tittar i spalten här till höger så har vi länkat till Brogårdaskolans hemsida, Bjuvs kommun och till Annas länkburkar som har bra spel för barnen.

Här kommer receptet på Pizzamuffins:
ca. 16-20 st.
100 g rökt skinka i strimlor.
2 tsk torkad basilika
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
3 dl mjölk
1-1½ dl riven ost

Strimla skinkan. Blanda allt i en skål till en deg. Rulla bollar och lägg i muffinsformar.
Grädda i ugn 225 grader i 15 minuter.

Lycka till!